Udstillinger

Hot Textiles og Extruderet Keramik

Fernisering: lørdag den 7. januar 2023 kl. 13 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Den 7. januar begynder Kunstforeningen det nye år med en udstilling af de to kunstnere: Anne Brodersen, billedkunstner og Niels Huang, der er keramiker.

I udstillingen mødes forskellige materialer som broderi, collager af håndlavet papir, træ og tryk i forskellige transferteknikker, som Anne Brodersen benytter sig af. De keramiske værker kredser primært om en gammel kinesisk tørrings- og brændingsteknik, extrudering, som giver værkerne et moderne asiatisk udtryk.

De to kunstneres værker kredser på hver deres måde om ældre eller for os fremmede kulturformer, myter og natur. Samtidig er der på tværs af medier en fælles interesse for forskellige teknikker og håndværk.

Anne Brodersen, f.1946, har arbejdet med tekstilkunst og billedkunst siden uddannelsen på Kunsthåndværkerskolen i 1966. Hun har gennem årene undervist på bl.a. højskoler og kunstskoler, og hun har fundet inspiration på adskillige studierejser. Hun har tidligere arbejdet på væv, men koncentrerer sig i dag primært om broderiet.

Niels Huang, f.1943, har boet både i Kina, på Filippinerne og i Danmark. Niels blev først uddannet som ingeniør, herefter som keramiker på Kolding Kunsthåndværkerskole i 1974. Han har deltaget på adskillige censurerede udstillinger bl.a. Den Frie Udstilling og Charlottenborg. Han er modtager af flere legater og han er medstifter af “Clay Today” og af Danmarks Keramikermuseum Grimmerhus i Middelfart, der efterfølgende er blevet til CLAY, Keramikmuseum Danmark.


Traces & Imprints

Med kunstnerne Marie Birkedal og Malte Fisker

Fernisering: lørdag den 4. februar kl. 13 – 15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Udstillingsperiode: 4. februar – 26. februar 2023

De to billedkunstnere, Marie Birkedal og Malte Fisker, har ført en løbende dialog omkring maleri siden 2008. Denne dialog kan nu opleves konkret i udstillingen Traces & Imprints.

De to kunstnere viderefører begge det nonfigurative og abstrakte maleri kombineret med en konceptuel tilgang. Gentagelsen er nemlig et centralt greb i udstillingen, hvor hvert værk leder til det næste. Malerierne er et forsøg på at skabe det størst mulige udtryk, en større helhed, ud fra et absolut minimum af komponenter.

Udstillingens værker befinder sig i spændingsfeltet mellem det lineære og maleriske, det konstruktive og ekspressionistiske, det flade og det rumlige. Samtidig trækker deres værker på en bred vifte af kulturelle, religiøse og symbolske referencer.

Der er ingen ideel position, som man skal iagttage deres billeder fra. Bevæger man sig lidt til siden, ændrer billederne karakter. Kompositionen reorganiseres og der opstår en vekselvirkning imellem rumlig illusion og konkret flade. Disse subtile åbninger er sammen med lysets indvirkning på fladen med til at fuldende værket i mødet med beskueren.

Marie Birkedal (f. 1976) er uddannet fra det Det Fynske Kunstakademi i 2006. Malte Fisker (f. 1988) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Begge har en lang række udstillinger bag sig, solo- såvel som gruppeudstillinger.

Se mere på de to kunstneres hjemmesider:
https://mariebirkedal.com/
https://maltefisker.dk/

Velkommen til fernisering lørdag d. 4. februar kl. 13-15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød. Udstillingen er åben onsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17. Mandag og tirsdag lukket. Gratis adgang.