Tychos Fonds Pris 2023

oktober 7, 2023

Bestyrelsen for Tychos Fond, der består af advokat Torsten Pedersen, maler og grafiker Ole Lejbach og billedhugger Steffan Herrick, har udpeget modtagerne af den næstsidste uddeling af prisen.

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård – Lørdag den 7. oktober 2023 kl. 13:00–15:00

Udstillingsperiode: 7. oktober – 29. oktober 2023

Valget er faldet på en naturelskende svensker fra Thy: Pia Skogberg, en ustyrlig billedmager fra Ærø: Ole Hartvig, og en mexicansk murmaler: Miguel Tenorio.

Richard og Valborg Tycho Fond blev stiftet i 1999 med det formål ”at støtte kunstnere, der har økonomisk behov derfor”.
Bestyrelsen har desværre måttet beslutte at lukke fonden med en afvikling af egenkapitalen, da skattevæsenet ikke længere vil anerkende fonden som velgørende. Det betyder, at fonden skal bruge formuen op over tre år. Det bliver til 120.000 kr. til hver af ni kunstnere.
I 2022 modtog Freja Niemann Lundrup, Torben Eskerod og Amalie Vøge prisen som de første af de ni.
Beslutningen betyder, at uddelingen af Tychos Fonds Pris i 2024 bliver den uigenkaldeligt sidste.

I 25 år har Tychos Fond entreret med Birkerød Kunstforening om afholdelse af udstilling i forbindelse med prisen. ”Det har været en stor succes og et samarbejde, vi har sat stor pris på. Vi vil godt sætte et aftryk, et bevis på at vi har været her i 25 år, så det nævnte beløb til de sidste ni kunstnere bliver fordelt således, at den ene halvdel er et legat, den anden til køb af et værk, der skal være offentligt tilgængeligt i Birkerød.”

Ole Hartvig: Installation

Pia Skogberg: I skovens dybe ...
30x30