Tychos Fonds Pris 2022

november 1, 2022

Udstillingsperiode: 1. oktober til 23. oktober 2022

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård lørdag den 1. oktober kl. 13.00 – 15.00

Prisoverrækkelse og Artist Talk i Birkerød Gl. Præstegård lørdag den 8. oktober kl 13.00-15.00

Tychos Fonds Pris 2022 går til tre kunstnere: Amalie Vöge Jensen, Freja Niemann Lundrup og Torben Eskerod, som udstiller et udvalg af deres værker.

Amalie Vöge Jensen er keramiker og glaskunstner. Hun interesserer sig for relationen mellem krop, objekt og materiale. Hendes værker er som hentet ud af både fantasien og kroppen, hvor halv-figurative elementer synes at træde frem. Værkerne har ofte en amorf, organisk karakter og man finder referencer til kroppens former og aftryk samt forskellige dagligdags genstande. Amalie er Master of Fine Arts fra Oslo National Academy of the Arts.                 

Freja Niemann Lundrup er billedhugger og arbejder med menneskekroppen. Ikke det formelle ydre billede af kroppen, men det komplekse virvar af biologiske, psykologiske og sociale påvirkninger, som optages i kroppen og bliver en del af den. Freja arbejder både med enkeltværker og installationer. Hun tog afgang fra Det jyske Kunstakademi og har desuden studeret ved Hochschule für Künste i Bremen. Freja har flere gruppeudstillinger bag sig i Danmark og Tyskland

Torben Eskerod er en central skikkelse i dansk fotokunst. Han skildrer steder og mennesker med et særligt blik for de sanselige kvaliteter og det tilstedeværende menneske. Han afsøger både fotografiets evne til at fange næsten metafysiske stemninger i rum og natur såvel som dets registrerende potentiale. Sidstnævnte er udfoldet i flere portrætserier, der går tæt på det menneskelige ansigt. Torben Eskerod er uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus og fotoskolen Fatamorgana i København. Han har derudover studeret på Aalborg Universitet. Torben har en lang række udstillinger bag sig både i ind- og udland. Han har modtaget flere priser og er repræsenteret i både private såvel som offentlige samlinger.

Tychos Fond har eksisteret siden 2000 og har siden regelmæssigt uddelt priser til danske kunstnere i Birkerød Kunstforening i forbindelse med præsentation af kunstnernes værker