Tychos Fonds legat

september 22, 2015

Prismodtagere i Birkerød gl. Præstegård 19. september – 18. oktober 2015 

Lørdag 19. september var der fernisering med årets modtagere af Tychos Fonds legat, som traditionelt overrækkes i Birkerød gl. Præstegård. Legatet er stiftet af boet efter Valborg Tycho, Birkerød, det er en hædersgave og kan ikke søges.

Det er 15. år i træk legatet uddeles, og denne gang var de glade modtagere maleren Torben Bohse, bosiddende på Sydsjælland og grafikeren Tine Meyer fra Haslev.

De viser, som tak for legaterne, en dejlig, livlig og farverig udstilling i Birkerød gl. Præstegård til og med 18. oktober.

 

Tine Meyer er medlem af Danske Grafikere, BKF, og Kvindeligt Kunstnersamfund og har modtaget flere legater, blandt andet Akademirådets Legat og i hendes lange uddannelsesforløb er det en særlig glæde at notere sig Hans Chr. Høyers malerskole i Birkerød.

 

Udsnit af et Torben Bohse-værk

 

Torben Bohse er uddannet på Det kgl. Danske kunstakademi under Richard Mortensen og Egill Jacobsen, men skal man søge hans kunstneriske slægtskab og inspiration, er det snarere den kreds af malere, der i 1980erne var tilknyttet Galleri Birkdam i København. Bl.a. Hans Chr. Rylander Anders Kirkegaard og Poul Janus Ipsen.

Begge kunstnere har et rigt udstillingsforløb bag sig og det er på tide, at de vises i Birkerød.

Udstillingen vises som sagt til og med 18. oktober og der er åbent tirsdag – fredag og søndag kl. 14 – 17, lørdag kl. 11 – 15. Der er gratis adgang.

 

 

Fra ferniseringen i Birkerød gl. Præstegård lørdag 19. september:

 

Foto: Kristoffer Løve Østerbye