5. februar – 27. februar 2022
Efter januar måneds nedlukning er det nu Birkerød Kunstforening en stor glæde at kunne slå dørene op til en ny, spændende udstilling. På udstillingen ’Transformationer – fra iagttagelse til abstraktion’ udstiller 3 kunstnere, der arbejder inden for hver sin genre, men alle ønsker at vise ”hvordan den kunstneriske proces sættes i fokus til refleksion og ny erkendelse”.
De tre kunstnere er formgiver og billedkunstner Jannik Seidelin, keramiker Karin Hougaard og væver og tekstildesigner Helle Trolle.
Jannik Seidelin er uddannet på Det jyske Kunstakademi i Aarhus 1968-70 og debuterede i 1970 på Charlottenborgs Forårsudstilling. Han har udstillet i Den Frie Udstillingsbygning fra 1966, på gallerier overalt i Danmark og i udlandet i både Grækenland, Tyskland og Sverige. Jannik Seidelin har udført udsmykningsopgaver for Aarhus Kommune og har modtaget mange legater og stipendier. Jannik Seidelin har opbygget grundskolerne i klassisk tegning på Århus Kunstakademi og på Designskolen Kolding, hvor han er ansat som adjungeret professor.
Hans værker er både to- og tredimensionelle, og han stiller visuelt skarpt på komposition, farver og stringente former, inspireret af vandringer i byen eller af transport med tog eller bil.
Karin Hougaard er uddannet på Det jyske Kunstakademi 1980-85. Hun debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1981, har udstillet mange steder i Danmark, bl.a. på Charlottenborg og Danmarks Designmuseum, og i udlandet i Paris, Hamborg, Zagreb, Athen og Stockholm. Hun har modtaget mange legater, bl.a. Gertrud Vasegaards Legat i 2010.
Karin Hougaards keramik er inspireret af adskillige studieophold i Grækenland, Egypten, Italien og Portugal. Hun arbejder med lerskåle med blomsterdekorationer, glaserede fade med både blomstermotiver og geometriske mønstre og med krukker baseret på amfora-formen, fundet på antikkens grave. Hun dyrker ikke amfora-formen som brugsgenstand, men understreger i sine værker den rene, skulpturelle form.
Helle Trolle er uddannet på Designskolen Kolding i 1993 med fokus på væv, og hun arbejder i dag på designskolens mode- og tekstillinje, hvor hun har stået for at udvikle vævefaget ”fra en meget håndsværkspræget praksis til en mere designrettet praksis.”
I sine værker eksperimenterer og arbejder Helle Trolle med mange forskellige materialer – bomuld, silke, uld, fiskegarn. Hun indfarver selv sine garner, både med plantefarver og kemiske farver. Hendes inspiration er naturen, især det skiftende vejr i Danmark. F.eks. er et af hendes store værker inspireret af fotos, hun hver dag i et år tog af himlen kl. 12.
Flere af Helle Trolles installationer er inspireret af rejser i Japan, og hun har udstillet mange steder i Danmark og i udlandet, f.eks. i Athen, Skt. Petersborg, Rom og Estland. En af hendes installationer hænger permanent på Nærum Gymnasium.