Traces & Imprints

januar 16, 2023

Med kunstnerne Marie Birkedal og Malte Fisker

Fernisering: lørdag den 4. februar kl. 13 – 15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Udstillingsperiode: 4. februar – 26. februar 2023

De to billedkunstnere, Marie Birkedal og Malte Fisker, har ført en løbende dialog omkring maleri siden 2008. Denne dialog kan nu opleves konkret i udstillingen Traces & Imprints.

De to kunstnere viderefører begge det nonfigurative og abstrakte maleri kombineret med en konceptuel tilgang. Gentagelsen er nemlig et centralt greb i udstillingen, hvor hvert værk leder til det næste. Malerierne er et forsøg på at skabe det størst mulige udtryk, en større helhed, ud fra et absolut minimum af komponenter.

Udstillingens værker befinder sig i spændingsfeltet mellem det lineære og maleriske, det konstruktive og ekspressionistiske, det flade og det rumlige. Samtidig trækker deres værker på en bred vifte af kulturelle, religiøse og symbolske referencer.

Der er ingen ideel position, som man skal iagttage deres billeder fra. Bevæger man sig lidt til siden, ændrer billederne karakter. Kompositionen reorganiseres og der opstår en vekselvirkning imellem rumlig illusion og konkret flade. Disse subtile åbninger er sammen med lysets indvirkning på fladen med til at fuldende værket i mødet med beskueren.

Marie Birkedal (f. 1976) er uddannet fra det Det Fynske Kunstakademi i 2006. Malte Fisker (f. 1988) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Begge har en lang række udstillinger bag sig, solo- såvel som gruppeudstillinger.

Se mere på de to kunstneres hjemmesider:
https://mariebirkedal.com/
https://maltefisker.dk/

Velkommen til fernisering lørdag d. 4. februar kl. 13-15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød. Udstillingen er åben onsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17. Mandag og tirsdag lukket. Gratis adgang.