To kunstnere – mange materialer

december 23, 2011

 

Annette Juel og Peter Bjørn Olsen viser installation, relief og skultur. Udstillingen varer 7. januar til 12. februar 2012.

(Ændring: Husk familieværksted søndag den 12/2 kl. 14-17.

Se www.kulturgalaksen.dk for mere information.)

 

Peter Bjørn Olsen om dialog med materialerne:

"Jeg tager ofte udgangspunkt i selve materialernes egenskaber, og er optaget af at undersøge deres muligheder og begrænsninger. Gennem den vedvarende dialog med materialerne og den form de får gennem min bearbejdning, søger jeg at opnå en balance, som giver mulighed for, at arbejderne handler lige så meget om de materialer de består af, som de udtryk de antager. Jeg er interesseret i at se mulighederne i at arbejde kreativt med maretialer, som egentlig er fremstillet til helt andre formål, for eksempel kobberpladerne og glasfiberpladerne, som går igen i mange af mine arbejder, og som ellers er materialer, som anvendes i byggeri."

 

UDDANNELSE: 1987 – 1991: Master of Fine Arts in Mixed Media. J.F. Kennedy University , Orinda , Californien. 1980 – 1984: Skolen for Brugskunst (Danmarks Designskole) København, Linien for Textilformgivning.

For yderligere information: http://www.skulptur.dk/olsenpb.html

 

Detaljer fra Peter Bjørn Olsens skulpturer

 

Annette Juel

Annette Juel  har baggrund i textilet, uddannet som væver på Kunsthåndværkerskolen  – i dag Danmarks Designskole.

Annette Juel har vævet ryaer, roomdividers, vægtæpper, gulvtæpper og meget andet. Omkring 1991-92 solgte hun alle sine væve og har siden arbejdet helt frit med sit kunstneriske udtryk.  Hun er nu stærkt optaget af den kunstneriske værdi,  der er i selve materialet. I dag arbejder A.J.  ofte med vidt forskellige materialer som acrylmaling, metaltråde,  glas, tagpap, papir, soldevæv og meget andet.  Ofte bliver materialerne brugt til installationer eller det giver sig udtryk i readymades. I de sidste år har A.J. også arbejdet med grafik, hun siger selv, at hun på den måde får tilfredsstillet sin glæde ved at lege/arbejde med farver.

Lange rejser til Østen har påvirket hende stærkt. Måske denne påvirkning har gjort at enkelhed er blevet hendes særkende.

For yderligere informationwww.annettejuel.dk

Detalje fra Annette Juels skulptur

 

Fra ferniseringen 7. januar 2012