SMYKKER OG VÆVNING HELT KONKRET

juli 14, 2021

Birkerød Kunstforening åbner igen efter mere end et halvt års corona-nedlukning d. 29. maj med fernisering på udstillingen ”Smykker og vævning helt konkret”.

Fernisering: Lørdag den 29. maj kl. 13-15. Fernisering foregår udendørs. Husk coronapas og mundbind.

Vi glæder os meget til at holde fernisering for den sidste udstilling i sæson 20-21, og planlægningen af sæson 21-22 er i fuld gang – de kunstnere, der ikke kunne udstille i denne sæson, har heldigvis alle sagt ja til at udstille i den nye sæson, og dertil kommer selvfølgelig nye, spændende og interessante udstillinger, foredrag, tusmørkelitteratur, madpakketur, musik- og digterdag og det traditionsrige kunstmarked.

På den kommende udstilling udstiller væveren Gudrun Pagter og smykkekunstneren Hanne Bay Lührssen.

Hanne Bay Lührssen er født i Danmark, men uddannet i Tyskland og bosat i Flensborg. Hun udstiller flittigt på begge sider af grænsen, men har også udstillet i bl.a. USA og Japan, og hun har modtaget mange legater.

Hanne Bay Lührssen arbejder med geometriske og tredimensionale former i især halskæder, ringe og brocher. I sine smykker kontrasterer hun konventionelle smykkematerialer, f.eks. guld og sølv, med utraditionelle materialer som f.eks. plasticstrips og kugler fra deodoranter. Hendes smykker må gerne provokere lidt, få tilskueren til at tænke over udsmykning, og over hvorfor mennesket til alle tider har yndet at smykke sig. Hanne Bay Lührssen pointerer selv, at samspillet mellem ide, materiale og praktisk udførsel skal være harmonisk – smykker er til for at bære på kroppen.

Gudrun Pagter er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Hun har udstillet utallige steder i Danmark og udlandet, f.eks. i Tyskland, Kina og USA. Hun har modtaget mange legater og er repræsenteret på museer og institutioner over alt i Danmark.

Gudrun Pagter arbejder især med vægtæpper i store formater. Mønstrene i hendes tæpper er enkle, abstrakte og geometriske, farverne er kraftfulde, rene og stærke. Gudrun Pagter udtaler selv, at med årene er mønstrene i hendes tæpper blevet mere og mere enkle – der er kun lige det der er nødvendigt.

De to kunstnere har udstillet sammen før, fordi de klæder hinanden så godt. Det enkle, rene, geometriske og konkrete går igen i begges værker – jfr. den titel de har givet deres udstilling.

Der er fernisering i Birkerød Gl. Præstegård lørdag d. 29.5. kl. 13-15.