Skulpturel keramik

april 29, 2018

 

28. april – 27. maj 2018

Sæsonen 2017-2018 er ved at være slut – den sidste store udstilling er en separatudstilling med keramik af Finn Dam Rasmussen, der arbejder med rene, enkle og monumentale former –  med begitning og saltglasering.

 

 

Finn Dam Rasmussen har deltaget i talrige udstillinger og keramikmarkeder i Skandinavien, England og Tyskland, men før han i 2008 vendte tilbage til sit fag og begyndte at arbejde på fuldtid som keramisk kunstner i sit smukke og spændende værksted i det naturskønne Tisvilde, havde han været langt omkring: Han havde keramikværksted på Fyn, er uddannet og havde undervist som sociolog, og fra 1991 til 2007 var han ejer af 'Klassisk- Galleri for møbelkunst' i København.

Finn Dam Rasmussen arbejder med to metoder, når han laver sine skulpturelt rene og enkle værker – begge metoder kræver uhyre håndværksmæssig og kunstnerisk præcision:

Begitning, hvor leret indfarves ved at mange lag farve sprøjtes på det – det giver en nuancerig og stoflig overflade.

Saltglasering, hvor salt sprøjtes ind i ovnen, når denne er 1300 grader varm. Saltet forbinder sig med leret, der får en ru struktur. Til saltglaseringen har Finn Dam Rasmussen selv bygget sin ovn.

Finn Dam Rasmussen arbejder ofte med konusformer, prismeformer og ovale former og udstiller i Birkerød Kunstforening kar, vaser, fade, skåle, steler og væghæng.

 

Se mere på finnkeramik.dk

 

Ikebana-dekoration af Inger Tribler

 

 

 

Fra ferniseringen lørdag 28. april:

 

 

Foto: Kristoffer Løve Østerbye