Skulptur og keramik

juni 3, 2014

 

31. maj – 29. juni 2014

Anja Margrethe Bache, skulptør, lektor og civ. ing. DTU, udstiller i stueetagen og 

Ane-Katrine von Bülow, keramiker, udstiller på 1. sal.

 

Skulptur

Anja Margrethe Bache arbejder i dag som kunstner, forsker og designer, i krydsfeltet mellem praksis og forskning.

 

Anja Margrethe Bache kalder sine udstilling for 'Ophobningens erindring'. Hun arbejder i dag som kunstner, forsker og designer, i krydsfeltet mellem praksis og forskning, samt mellem installationskunst, design, arkitektur, materiale-, proces- og byggeteknologi. Keramikken på udstillingen i Birkerød er baseret på en ny keramisk glaseret beton. Den er glaseret og brændt som stentøj ved omkring 1260 grader celsius.

 

 

Keramisk formgiver

Ane-Katrine von Bülow er uddannet på Designskolen som keramisk formgiver, og har været lærer på skolen 1983-2007 i bl.a. keramisk dekoration.

 

Ane-Katrine von Bülow har også studeret Sumié brush maleri i Japan, og hun har udstillet med sine keramiske værker i både Tyskland, Holland, Belgien, Italien, Spanien, Korea og Japan.

På følgende link ses filmen 'Grafisk Porcelain', om Ane-Katrines arbejdsmetode med at overføre 2D serigrafitryk til en 3D porcelænsskål.

http://vimeo.com/76060681

 

 

Fra ferniseringen lørdag 31. maj 2014

Foto: Kristoffer Løve Østerbye

 

 

Bonusinfo

Præstegården tager imod med en ny farve i entréen. Vermillion er en farve der går tilbage til det gamle Rom. Den kaldes også kinesisk rød, og bliver brugt til lakarbejde. Hvis det internationale ophav skal bevares, er udtalen god på fransk.  🙂