Skulptur- og billedkunst

februar 14, 2018

 

17. februar – 18. marts 2018

 

Glemt

Vibeke Nørgaard Rønsbo, skulptør, og Susanne Pedersen, billedkunstner, indfanger gennem deres værker begrebet Glemt. De udstillede skulpturer, objekter og malerier har alle spor af fortiden.

Kunstnerne har kaldt deres udstilling GLEMT, og de er begge inspireret af at undersøge, hvordan mennesket erindrer, og hvad der sker, når vi erindrer. Tilskueren opfordres gennem at betragte værkerne til at tænke over, hvad erindring er og til at se sine egne erindringer som led i den store fortælling om menneskenes liv.

Susanne Pedersen viser både malerier og installationer på udstillingen. Malerierne er slørede billeder af erindringer, og de er sat op som en lang fragmenteret fortælling. Kunstneren undersøger, hvad der sker, når vi erindrer – vi husker i billeder – i små glimt. Til nogle af billederne er der tilføjet små tekststumper, der kan hjælpe tilskueren til forståelse af værket.

Vibeke Nørgaard Rønsbo arbejder med sammenstødet mellem erindring og aktualitet og udstiller objekter, der er skabt af mange forskellige materialer, bl.a. skoletasker af beton, modelleringer af gamle, analoge apparater, dyner syet af printede fotos, alle glemte og genfundne objekter der både er mindesmærker og erindringer og kommentarer til nutiden.

 

Læs mere om kunstnerne på disse link: 

vibekenr.dk og susannepedersen.dk

 

 
Foto: Kristoffer Løve Østerbye

 

 

Fra ferniseringen 17. februar 2018