Oktoberudstilling

oktober 1, 2005

Kis Nellemann og Steffan Herrik

01/10 – 6/11 2005

Kis Nellemann
Billedkunstneren Kis Nellemann og billedhuggeren Steffan Herrik deler Tychos Fonds Pris 2005 på 100.000 kr. og de to kunstnere modtager prisen ved ferniseringen på deres fælles udstilling i Birkerød Gl. Præstegård den 1/10.

Kis Nellemann (1949) er uddannet ved Skolen for Brugskunst, København, tekstilafd. (1973) og har senere uddannet sig i USA og i Japan.

Hun debuterede på KE i 1970 og har senere deltaget i en lang række udstillinger i ind- og udland.

Kis Nellemann kastede sig allerede i 1980’erne over papiret, som hun havde lært at lave i Japan og har siden udviklet og raffineret metoden til helt sin egen. Hun anvender bark, græsser, blomster, grøntsager i papirfremstillingen og de usædvanlige ingredienser giver en helt særlig stoflighed i materialet, som hun indfarver med fx rødbedesaft og okseblod.

Med udgangspunkt i ældgamle metoder har hun eksperimenteret og leget sig frem til et meget moderne udtryk, som i små detaljer og vældige farver er helt unikt.

 

Steffan Herrik

Billedhuggeren Steffan Herrik (1950) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi (1970) og på Kunsthøjskolen, Holbæk.
Hans arbejdsområde er maleri, grafik, tegning, billedhugning, blandformer oma, og mest kendt er han for sine Gumozoer, en fugleagtig figur, som han maler, tegner og udfører i bronze. En til tider uhyggelig, til tider humoristisk og altid stærk personlighed, som udtrykker kunstnerens syn på alt mellem livet, døden og kærligheden. De kan være næsten mandshøje og de kan være meget små og de kan være klædt i fjer, smurt i tjære eller let rustne, men alle fascinerer de og holder fast på ens øjne.

Steffan Herrik viser på udstillingen også andre figurer, masker og billeder i en fantastisk verden, som man har svært ved at løsrive sig fra.

 

Begge kunstnere har, fra begyndelsen af 1970’erne, udstillet flittigt i ind- og udland, udført udsmykninger og solgt til høj og lav, samt modtaget fortjente legater og priser.
Udstillingen er åben til og med søndag den 6. november.

Kis Nellemann

 

Kis Nellemann

 

Steffan Herrik

 

Steffan Herrik