Marianne Schepelern

november 22, 2021
Marianne Schepelern

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård 23. oktober kl. 13.00 – 15.00.

Billedhugger Marianne Schepelern, Årets Rudersdalkunstner 2021, udstiller i Birkerød Kunstforening fra 23. oktober til 21. november 2021.

Birkerød Kunstforening viser fra 23. oktober til 21. november en stor soloudstilling med billedhuggeren Marianne Schepelern, Årets Rudersdalkunstner 2021.

På udstillingen vises en lang række af kunstnerens skulpturer og skitser fra bl.a. Det Kgl. Teater og af Kontra Kvartetten, som Marianne Schepelern fulgte i en årrække. Skitserne er udført under prøverne for dansere, sangere og musikere, hvor Marianne Schepelern i sit karakteristiske virkelighedstro formsprog har fanget en bestemt, særlig positur. Nogle af skitserne er derefter i kunstnerens atelier blevet skabt som skulpturer i keramik eller bronze.

Selv siger Marianne Schepelern om sine værker: ”Mest af alt betages jeg af det selvforglemmende menneske – musikeren, der giver sig hen i fortolkningen af et værk, eller barnet, som er fordybet i leg eller tanker. Begge udstråler de en åndfuldhed, som rører og inspirerer mig, og som jeg søger at beskrive.”

Marianne Schepelern er uddannet på Det Kgl. Kunstakademi 1963-70, både på billedhuggerskolen og Grafisk Skole.

Hun debuterede i 1967 på Charlottenborgs Forårsudstilling og har siden udstillet på både gruppe- og soloudstillinger, bl.a. Høstudstillingen i Oslo, i Malmø Koncerthus, Udenrigsministeriet i Danmark, Danmarks Radio, Birkerød Rådhus og Birkerød Kunstforening. Desuden har kunstneren illustreret børnebøger.

Af værker i det offentlige rum kan nævnes døbefonten i Boholte Kirke i Køge.

Marianne Schepelern har hentet inspiration under studieophold i Østasien, i Italien på San Cataldo og i Rom samt i Athen, og hun har modtaget en række stipendier, bl.a. fra Dronning Ingrids Romerske Fond.

Se mere på www.marianneschepelern.dk