Mangfoldighed

marts 18, 2024

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård – Lørdag den 6. april 2024 kl. 13:00–15:00

Udstillingsperiode: 6. april – 5. maj 2024

Rudersdal Kunstnerne er en sammenslutning af kunstnere og kunsthåndværkere i Rudersdal Kommune, som hvert år samles om at have åbne værksteder den sidste weekend i september.

Foreningen har en lang historie bag sig. For 27 år siden åbnede en række kunstnere i Søllerød for første gang deres atelierer i forbindelse med oprettelsen af Kulturslangen, som er en spændende vandretur langs Mølleåen fra Næsse­slottet til Vedbæk. Efter kommunalreformen åbnedes der op for, at kunstnere fra Birkerød kunne blive medlemmer, og i dag er der kunstnere med fra alle dele af kommunen, og foreningen hedder Rudersdal Kunstnerne.
I denne udstilling deltager 19 faste medlemmer, som alle har et atelier i forbindelse med deres egen bolig. Det giver, synes sammenslutningen, ”en unik mulighed for at opleve kunsten, der hvor den skabes. Hos os kan besøgende opleve en bred vifte af udtryksformer. Ud over at opleve maleri, grafik, akvarelmaleri, tekstilbilledkunst, skulptur, keramik og foto og få kendskab til teknikker og materialer, er det muligt at stille spørgsmål og få stillet sin nysgerrighed efter kunstens væsen”.
Alder, uddannelse og/eller erfaring, berømt eller ej, her møder besøgende eksperimenterende, kreative og nysgerrige kunstnere.
Dejligt forskellige, men fælles om at holde af kunst, have en mening om kunst og at ville dialogen både i ord og billeder, viser vi på udstillingen, hvad der sker rent kunstnerisk i Rudersdal Kommune i disse år.