Maj – juni udstilling

maj 1, 2006

81º36' Nord – og hvad deraf fulgte…

6/5 – 25/6 2006

Keramikeren og billedkunstneren Ulf Nielsen er født i Birkerød i 1950 og uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København.

Siden har han arbejdet på flere keramiske værksteder, bl.a. ½ år i Paris. Siden 1984, hvor han flyttede til Faaborg og etablerede eget værksted, har han arbejdet som keramiker og billedkunstner.

Legater: Johs. Krøiers Kunstlegat og von Irgens-Berghs Kunstnerlegat.

Udstillinger: bl.a. Nikolaj Kirke, Den Permanente, Gallerie Nørbye og Fyns Kunstmuseum.

Udsmykning af Halskov Kirke.

Ulf Nielsen har rejst meget i det nordligste Skandinavien og også tidligere været i Grønland, men aldrig har han dog været så langt nordpå som i sommeren 2005, hvor Grønlandsstyrelsen indbød ham til et ophold ved Station Nord på 81º36' N.

At det blev om Nordøstgrønland denne udstilling handler, forstår man godt. Den overvældende natur, øde og dog ikke, en vældig stenørken, nærmest livløs og alligevel med spor af tidlig bosættelse har sat sit mærke i de billeder, Ulf Nielsen viser og sikkert også i hans store keramiske krukker.

Da Birkerød Kunstforening sidste år fejrede sit 50 års jubilæum, indbød vi Ulf Nielsen til at deltage blandt de andre Birkerød-relaterede kunstnere, som fyldte Birkerød Gl. Præstegård hele sæsonen. Den gang kunne det ikke lade sig gøre – på grund af en Grønlandstur.

Vi glæder os meget over at det lykkedes i år at fylde huset med keramik og malerier af denne spændende og sympatiske kunstner i en god lang periode.

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård lørdag den 6/5 kl. 13.00.

Udstillingen kan ses fra 6/5 – 25/6 i Birkerød Gl. Præstegård.

Ulf Nielsen, Hytten

Ulf Nielsen