Lilybeth Sebaldus: FRÅDS

april 4, 2023

Fernisering: lørdag den 15. april kl. 13 – 15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Udstillingsperiode: 15. april – 7. maj 2023.

Lilybeth Sebaldus arbejder med både maleri og installation. Hendes værker udspringer af et ønske om at skabe et åndehul af nærvær og poesi. Trods værkernes fremtoning af legesyge og lethed, gemmer der sig bag humoren undertoner af længsel og melankoli.

Kunstnerens malerier, som ofte er en blanding af akryl og olie, er abstrakte og synes langt fra vores velkendte ydre virkelighed. Man aner ofte en rumlighed i billederne, der kan lede tankerne hen på øde landskaber. Landskaberne er beboet af forskellige former og rummer spor fra selve tilblivelsesprocessen. Der er med andre ord ingen intention om at skabe en illusion af virkelighed, tværtimod. Motiverne er da også inspireret af kunstnerens egne oplevelser og fremtræder som rå fremkaldelser af hendes indre landskaber.


Installationerne og objekterne er både sanselige og fyldt med associationer. Sebaldus anvender som regel dagligdags materialer fra f.eks. byggemarkeder og fundne genstande, der i gængs forstand betragtes som udtjente. I Sebaldus’ hænder nedbrydes og omformes det fundne og noget nyt opstår. Værkerne er både en undersøgelse af forskellige materialer og de nye historier, der kan vækkes til live i både kunstner og beskuer.

Sebaldus’ univers er altid åbent for fortolkning og balancerer ofte mellem det skønne og det hæslige. Hun skaber med værkerne invitationer til at lade beskuerens egen fantasi danne nye billeder og fortællinger.

Velkommen til fernisering lørdag d. 15. april kl. 13-15 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød. Udstillingen er åben onsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-15 og søndag kl. 14-17. Mandag og tirsdag lukket. Gratis adgang.