Kunstnerfokus: Jesper Christiansen

april 8, 2017

 

Kunstmaler og professor Jesper Christiansen fortæller om sin kunst.

Onsdag den 19. april kl. 19 i Store Sal, Hovedbiblioteket i Birkerød

 


Kunstmaler og professor Jesper Christiansen, der bl.a. er kendt for sine udsmykningsopgaver i Københavns Byret, Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, Operaen – og fra DR Ks ”Kunstquiz”, fortæller om sin kunst.


Jesper Christiansen har kaldt sit foredrag: "Maleri, Virginia Woolf og Dante."

Jesper Christiansen siger:

”Foredraget handler om de sidste par udstillinger, jeg har lavet, fra 2012 til 2017, hvor litteratur og musik spiller en væsentlig rolle i mine billeder.

Gentagelsesmotivet i musik (f.eks. i Beethovens Strygekvartetter) bliver direkte overført til gentagelseskompositionsforløb i malerierne, og senere bliver dette tolket ind i tredelinger af Dantes paradis.

Det lyder indviklet, men det er ikke et akademisk foredrag , bl.a. fordi kunstneren undervejs opfører en dans, som underbygger og forklarer en hel del af det komplekse forhold mellem maleri og beskuer.”


Billetter

Medlemmer af Birkerød Kunstforening har gratis adgang. Men det er nødvendigt  for medlemmer at bestille billetter. Det sker ved at sende en e-mail til 1955@birkeroed-kunstforening.dk eller bentespeyer@me.com.

HUSK: Billetter reserveres efter princippet: Først til mølle.

Ikkemedlemmer kan købe billetter (50 kr.) på biblioteket eller på bibliotekets hjemmeside https://rudbib.dk/arrangementer/voksne/kunstnerfokus-jesper-christiansen


Foredraget er arrangeret af Birkerød Kunstforening i samarbejde med Rudersdal Biblioteker