John og Vivian

februar 9, 2015

 

14/2 – 15/3 2015

”Det vigtigste er at se” (John Olsen)

John Olsen, billedhugger, grafiker, tegner, maler og fotograf,

og Vivian Rose, maler, grafiker, tegner, glaskunstner og billedhugger.

Vivian og John til ferniseringen i præstegården. Her ses en lille smagsprøve fra udstillingen. Det er Vivians værker over dette billede og Johns nedenunder.

 

John Olsen er én af dansk kunsts enspændere. Tidligt i karrieren vendte han storbyen ryggen og flyttede til Fyn – ud i naturen. Og siden har naturen, naturens gang og det skæbnefællesskab mennesket har med naturen, været kernen i hans kunst og liv. 
John Olsen overskrider og udfordrer vores grænser. Vi fanges ind af hans billeders umiddelbare skønhed. Men hurtigt fornemmer vi, at der bag alt det smukke er noget farligt på færde.”
Sådan skrev Holstebro Kunstmuseum om John Olsen i 2008.
”Kunsten at se” er titlen på den bog, Johannes Larsen Museet udgav i 2008 i forbindelse med John Olsens 70-års fødselsdag. Biografien er forfattet af museets direktør Erland Porsmose. Den er rigt illustreret med gengivelser af John Olsens værker og lige så meget kunstbog som biografi.
Læs mere om John Olsen på https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do…


”Vivian Rose fordyber sig i naturens verden, bl.a. i strandbilleder og studier af himlens belysninger og skyformationer. Dagliglivet på markedet, ved fiskermolen eller omkring husmandsstedet hører også til de hyppigt tilbagevendende motiver, hvad enten R. har indfanget sceneriet på Langeland, Færøerne eller under sydeuropæiske himmelstrøg.” (Weilbach Kunstleksikon)
Læs mere om Vivian Rose på https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do…