Hot Textiles og Extruderet Keramik

december 20, 2022

Fernisering: lørdag den 7. januar 2023 kl. 13 i Birkerød Gl. Præstegård, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

Den 7. januar begynder Kunstforeningen det nye år med en udstilling af de to kunstnere: Anne Brodersen, billedkunstner og Niels Huang, der er keramiker.

I udstillingen mødes forskellige materialer som broderi, collager af håndlavet papir, træ og tryk i forskellige transferteknikker, som Anne Brodersen benytter sig af. De keramiske værker kredser primært om en gammel kinesisk tørrings- og brændingsteknik, extrudering, som giver værkerne et moderne asiatisk udtryk.

De to kunstneres værker kredser på hver deres måde om ældre eller for os fremmede kulturformer, myter og natur. Samtidig er der på tværs af medier en fælles interesse for forskellige teknikker og håndværk.

Anne Brodersen, f.1946, har arbejdet med tekstilkunst og billedkunst siden uddannelsen på Kunsthåndværkerskolen i 1966. Hun har gennem årene undervist på bl.a. højskoler og kunstskoler, og hun har fundet inspiration på adskillige studierejser. Hun har tidligere arbejdet på væv, men koncentrerer sig i dag primært om broderiet.

Niels Huang, f.1943, har boet både i Kina, på Filippinerne og i Danmark. Niels blev først uddannet som ingeniør, herefter som keramiker på Kolding Kunsthåndværkerskole i 1974. Han har deltaget på adskillige censurerede udstillinger bl.a. Den Frie Udstilling og Charlottenborg. Han er modtager af flere legater og han er medstifter af “Clay Today” og af Danmarks Keramikermuseum Grimmerhus i Middelfart, der efterfølgende er blevet til CLAY, Keramikmuseum Danmark.