Februar-marts udstilling

februar 1, 2006

To farverige kvinder

Indtil 26. marts 2006

I Birkerød Gl. Præstegård vises for tiden en udstilling med to meget forskellige kvindelige malere.

 

Lis Bruun-Rasmussen er Odsherred-maler og bor og arbejder i Nykøbing Sj. Hun begyndte ved væven, men fik lyst til at male og har modtaget sin uddannelse som maler hos Gerda Swane.

Keramikken arbejder hun også med og det med væv og keramik kan man godt se i hendes billeder, både i temaerne og bearbejdningen og strukturen. Lis Bruun-Rasmussen har tidligere malet meget i felter og symmetri, men arbejder nu med runde, bløde former, som hun låner fra sin keramikerfaring og hun henter inspiration i naturen fra både træer og landskaber.

Billederne er poetiske og meget personlige med fine, nordiske og dæmpede farver, ofte synes de på afstand næsten som billedvæv.

 

Deolinda Fonseca er født i Portugal, hvor hun også modtog sin uddannelse som maler og skulptør på Kunstakademiet i Porto. Hun kom til Danmark i 1979 og bor nu i Lyngby hvor hun også driver et galleri. Deolinda Fonseca arbejder med stærke, frodige farver i et abstrakt udtryk. Hun danner sine billeder, så de kan ses fra alle leder og kanter og vil helst, at beskueren selv lægger sin opfattelse af motivet til grund. Det er meningen, at man skal digte med og selv bestemme hvad motivet kan være, farver og former sørger hun for. Og det er en teknisk kompetent kunstner og farvesætter vi har her. Med på udstillingen er også et par eksempler på hendes kunnen som portrættør. Hun har bevaret sin kontakt til det portugisiske og udstiller ligeså ofte der som i Danmark.

Udstillingen kan ses til og med 26. marts 2006.

 

Lis Bruun-Rasmussen

 

Lis Bruun-Rasmussen

 

Lis Bruun-Rasmussen

 

Deolinda Fonseca

 

Deolinda Fonseca

 

Deolinda Fonseca