Udstilling 5.3-27.3. 2022 i Birkerød Gl. Præstegård
Fernisering lørdag den 5.3. 2022 kl. 13.00-15.00 i Birkerød Gl. Præstegård.
I en gammel fabriksbygning på Rentemestervej i København Nordvest finder man GANG galleri. Galleriet startede i august 2019, og her arbejder 12 kunstnere i små værksteder inden for vidt forskellige genrer. Så snart man åbner døren til galleriet, indfanges man af stedets boblende, energiske, glade og kreative energi. På en lang, hvid gang arrangerer kunstnerne skiftende udstillinger af deres værker, der i deres mangfoldighed spiller flot med og mod hinanden.
Og nu kommer GANG galleri så til Birkerød Kunstforening! Vi er meget glade for at kunne præsentere denne store gruppeudstilling, hvor alle galleriets 12 kunstnere er repræsenteret. Alle 12 kunstnere har udstillet på danske og/eller udenlandske censurerede udstillinger, og de repræsenterer et bredt udsnit af nutidens aktuelle medier: maleri, blandet teknik, papir, tekstil, installation, 3D-collage, skulptur, digital collage.
Udstillingen i Birkerød Kunstforening er kurateret af 2 medlemmer af GANG galleri, kunstnerne Linda Sandbjerg og Rikke Bjørn, og udstillingen vil blive sat op, så værkerne fører en poetisk dialog med hinanden, og så farver og stemninger taler sammen, både indbyrdes og med præstegårdens stemningsfulde rum.
De udstillende kunstnere:
Holger Bak arbejder med oliemaleri. Han benytter fotografier som forlæg for sine malerier, og i den efterfølgende bearbejdning på lærredet lægger han især vægt på komplekse lysvirkninger.
Rikke Bjørn er konkret kunstner, der arbejder med abstraktion i rum, flade og farver, både i maleri og skulptur. I arbejdet med farverne lægger hun vægt på deres intensitet og indbyrdes spændingsforhold.
Linda Falkesgaard er figurativ maler, inspireret af hverdagen med motiver af interiører og stilleben. Motiverne kommer f.eks. fra supermarkedets opstillinger af blomster, vin, brød og kød og fanger det skønne i noget ellers trivielt, men viser også vores store forbrug, på trods af at vores civilisation og klode er i fare.
Isabella Geoffrey arbejder med tegninger i kridt og kul og henter inspiration i begreber som Big Bang, ekspansion, udladning og kosmos og i mønstre og kraft i partikelstøv i universet, i vores celler eller i planter.
Lars Hilfling fusionerer fotos fra bl.a. sociale medier, sport og nyheder med billeder fra klassisk kunst og udforsker, hvordan kulturelle fortællinger konstrueres og forandres gennem tiden.
Tina Kallehave arbejder med skulptur, installation og relief. Hun modellerer, støber eller strikker med materialer fra naturen som blade, rødder og sten, men bruger også industrielle produkter som ståltråd, reb og fiberbeton samt klassiske materialer som ler, gips og bronze.
Heidi Stibæk Kaiser arbejder koloristisk og eksperimenterende i sine nonfigurative malerier. Friheden i opbygning af farve og komposition er væsentlig.
Christine Lyhne arbejder med papir og symaskine. Materialet er primært håndlavet japansk hamp/origamipapir, men hun arbejder også med gamle dokumenter pga. papirets kvalitet og grafiske udtryk. Hun udstanser geometriske figurer, bøjer, monterer og maskinsyr materialerne til 3D-collager.
Janne Mikkelsen er tekstilkunstner. De enkelte lag i værkerne bygges op som i klassisk malerkunst med forgrund, mellemgrund og baggrund. Hun maler på tekstilerne og skaber en helt speciel transparens.
Ulla Pedersen arbejder med udgangspunkt i cirklen. Hun arbejder med farver, figurer og deres indbyrdes placering, ofte i serier. Hun benytter cut-up, lag på lag, afmaskning, forskydning, gentagelse af form.
Linda Sandbjerg arbejder med collage i 2 og 3 dimensioner i en slags collage-maleri, der også indeholder figurative elementer, hentet fra bøger, internettet og egne fotos. Elementerne bearbejdes gennem kopiering, skalering og farvejustering.
Louise Simony maler mennesker, især ansigter. Hun arbejder både på papir og lærred med olie, akryl, kul og spray, ofte i et mørkt univers. I hendes billeder smelter personernes følelser, oplevelser og sjæl sammen i en æstetisk helhed.