Decemberudstilling

december 1, 2006

Ib Ingversen og Erik Bruun Mortensen – Maleri og skulptur.

2/12 – 30/12 2006

Erik Bruun Mortensen

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård lørdag den 2/12 kl. 13.00 – 15.00

Erik Bruun Mortensen er født i Birkerød. Han er uddannet fra Århus Kunstakademi og var medlem af Dansk Billedhuggersamfund. I mange år arbejdede han i Pietrasanta og i Århus. Der har han udført store skulpturer & fontæner, ofte i den sorte sten diabas eller i granit. Kombinationen af den tunge sten, den gyldne bronze & det lette, rislende vand har tilføjet hans værker et graciøst tilsnit.

Han har solgt til adskillige store virksomheder og et af hans sidste værker blev den 5 meter høje granitfontæne til Rundhøjskolen i Århus.

Erik Bruun Mortensen døde i oktober under udstillingens tilrettelæggelse.

Ib Ingversen, som er autodidakt, debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1965. I de følgende år udstillet på KE, Charlottenborgs Forårsudstilling og forskellige andre udstillinger. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund.

Har solgt til Statens Kunstfond og til en del kunstforeninger.

Om sine billeder siger Ib Ingversen: ”De har ikke noget motiv. Hvis der begynder at opstå noget, der minder om noget konkret, må jeg staks ændre kurs. De færdige billeder er naturligvis et udsagn om, hvad jeg er omgivet af og har set. Man kan sammenligne det med en improviserende jazzmusiker, der begynder med akkorder eller toner og derefter kan gå i mange retninger.

Jeg prøver at lave en firkant, hvor farver, former og linier skaber dynamik og samtidig holder hinanden i balance, så jeg ikke kan lade være med at se på det.

Hvis andre kan opleve det samme, er det lykkedes”.