Bjarne Kingo og Annette Olesen

maj 6, 2024

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård – Lørdag den 18. maj 2024 kl. 13:00–15:00

Udstillingsperiode: 18. maj – 16. juni 2024

Bjarne Kingo
Bjarne Kingo er kolorist. Hos ham er farven og flademaleriet i centrum, ofte udformet i en stærk abstraktion – en kunst med baggrund i en stærk dansk tradition, der i dag er en sjældenhed på kunstscenen.
Bjarne Kingo arbejder fortrinsvis med oliemaleri, tegning og akvarel.
Maleren Bjarne Kingos kunst er præget af hans lærere på Det Jyske Kunstakademi og dermed af traditionen i dansk kunst.

Bjerne Kingo er uddannet på Det Jyske Kunstakademi 1970-75, med professorerne Niels Lergaard og Erling Frederiksen, og Johannes Carstensen og Emil Gregersen som lærere. Han er medlem af BKF. Kingo har desuden studeret ved Académie de la Grande Chaumière i Paris.

Annette Olesen
Annette Olesen arbejder med maleriet i klassisk form. I en vekselvirkning mellem genkendelige og abstrakte elementer bygges billederne langsomt op i lag af overvejelser og handlinger. Hvert maleri fremstår som et resultat af en intuitiv, åben og undersøgende proces – et dagbogsblad – hvor der tegnes, skrives og males i en sammenfletning mellem hånden og tanken.
”Motiverne i mine arbejder bygger ofte på en oplevelse eller registreringer, der er afledt af verden omkring mig. Det er ikke en afbildning eller en gengivelse af virkeligheden, der optager mig, men den mulighed arbejdet med farve, form og fortælling giver for at sanse, skabe og tolke på verden.”
Annette Olesen er vokset op i Birkerød og har gået i skole på Toftevangskolen og på Birkerød Statsskole.

Er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus 1976-81.