Aktuel udstilling: Genbesøg fra Grønland

oktober 21, 2011

Aka Høegh, maler, grafiker og billedhugger, og Ivars Silis, fotograf og forfatter. Udstillingen arrangeres i samarbejde med Foreningen Norden, og løber fra 22. oktober til 20. november 2011.

Aka Høegh (født 1947 i Qullissat) er en grønlandsk billedhugger. Hun regnes som en af de mest betydningsfulde nulevende grønlandske kunstnere. 

Aka voksede op i Qaqortoq, sammen med otte søstre. Hun havde allerede fra barndommen interesse for kunst. Moderen kom fra Kangaamiut ved Sukkertoppen, som længe har haft et kunstnermiljø, og faderen byggede et værksted til hende.

Hun havde tidlig kontakt med fremstående grønlandske kunstnere. Under sine studier ved kunstakademiet i København arbejdede hun også tæt sammen billedhuggeren Robert Jacobsen. Hun har også selv undervist ved Kunstskolen i Nuuk. Også den danske maler Bodil Kaalund har været mentor for hende.

Hun har haft en række dekorationsopgaver i kirker. Hun har bl.a. lavet korset og døbefonten i Maniitsoq kirke, og alteret, døbefonten og loftet i Ammassalik kirke. I Jakobskirken i Roskilde har hun udført friserne i sideskibet.

Derudover har hun flere andre opgaver, som design af frimærker og illustration af bøger. Hun har modtaget mange udmærkelser og legater.

_________________________________________________________________

Ivars Silis (født 1940 i Riga) er et produkt af krigens kaos, det danske velfærdssamfund og et liv blandt polareskimoiske bjørnejægere. Ivar Silis har været operationschef og leder på talrige videnskabelige ekspeditioner i Grønland, Canada og på Svalbard. Med Sydgrønland som hjemsted berejser han Arktis for internationale magasiner, producerer dokumentarfilm, skriver bøger, holder fotoudstillinger og løser informationsopgaver for Grønlands Hjemmestyre, Det Danske Udenrigsministerium og for bistandsorganisationer i U-lande.

 

Billeder fra ferniseringen 22. oktober:

Mange gæster mødte op

Aka Høegh og Ivars Silis

Musikken blev leveret af Rudersdal Musikskole