Årets Rudersdalkunstner 2023

oktober 29, 2023

Fernisering i Birkerød Gl. Præstegård – Lørdag den 4. november 2023 kl. 13:00–15:00

Udstillingsperiode: 4. november – 26. november 2023

Priscilla Mouritzen ønsker at bruge udstillingen i Birkerød Gl. Præstegård i anledning af kåringen som Årets Kunstner i Rudersdal Kommune 2023 til at reflektere over de 40 år, hun har boet og lavet keramik i Danmark.

Et udvalg af tegninger, akvareller og grafik vil illustrere den blanding af afsavn og glæde, som præger et liv levet væk fra ens fødeland.
Kendetegnende for Priscilla Mouritzens værker er hendes brændefyrede ”porcelænsknitekrukker” med sort-hvide grafiske overfladeætsninger – en teknik, som har givet hende et internationalt ry.
”Alle de klemte skåle, jeg laver, har samme størrelse nemlig håndstørrelse – så dybe og så brede, som rækkevidden af tommel- og fingre tillader i klemningsprocessen. Jeg nyder at udforske de følelser af intimitet og udtryksfuldhed, som den lille skala og de små ujævnheder i den klemte overflade giver. Skålene er dekoreret efter en simpel dogmeregel: At opnå samme synlige dekoration på både inderside og yderside af et stykke keramik.”
Priscilla Mouritzen er medlem af Craftsman Potters Association, UK, og National Council for Education in the Ceramic Arts, USA, samt aktivt bestyrelsesmedlem i Guldagergaard Keramisk Center i Danmark.

Priscilla Mouritzen skåle

Priscilla Mouritzen blev født i Cape Town, Sydafrika og gik på School of Art i Durban, før hun etablerede sit eget keramiske studie i England i 1968. Hun tilbragte omkring et årti i England, inden hun i 1981 flyttede til Danmark, hvor hun har boet og arbejdet lige siden.

Der vil være en blanding af nye og gamle værker, nogle generøst udlånt af lokale samlere, stillet op mere som installationer end som traditionel keramikudstilling.