arrangement

Kunstforedrag af Lilian Munk Rösing

Sted: Store sal, Hovedbiblioteket i Birkerød Tid: 10. oktober 2019 kl. 19.30
OBS: Bemærk nyt tidspunkt

I foredraget vil Lilian Munk Rösing præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher. Det handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om hvordan Anna A formår at indfange lyset stof- ligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvor- dan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er por- trætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den i hvis værker dens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

Entre kr. 50 ved indgangen. MobilePay 29342

Lilian Munk Rösing er lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken. Hun kommer fra ordenes verden, men har i de senere år været optaget af at “lære at se”, og i den proces har Anna Anchers malerier spillet en afgørende rolle.

Lilian Munk Rösing: Anna Anchers Rum, 256 sider, rigt illustreret. Gyldendal 2018

Ved arrangementet kan bogen købes til 250 kr., kontant eller MobilePay

Generalforsamling 2018

GF2018 blev afholdt på Birkerød Gymnasium, og bestyrelsen vil gerne sige tak for en god aften.

Mange medlemmer var tilstede, og der var traditionen tro stor interesse for den indkøbte kunst, som senere var til udlodning.

Vi sagde farvel til Bente Speyer, som var 21 år i kunstforeningens bestyrelse.

Foto: Flemming Gorm og Kristoffer Løve Østerbye

Top 3 fra GF2018

Disse værker blev valgt først af foreningens medlemmer :

1. Erik Hagens. Hanekylling.

2. A. Bredsdorff. Komp. skitse.

3. Birde Poulsen. Lille skål i porcelæn.

Ung egyptisk litteratur 30.5.2013

Nils Bjervig holdt foredrag på præstegården om ung egyptisk litteratur på baggrund af sit møde med fire unge forfatter/oversættere/forlæggere/debattører under en rejse til landet i 2012.

Tilhørerne fik også en del at vide om den aktuelle situation i landet et år efter 'Det arabiske Forår'.

I halen på 'Det arabiske Forår' er der opstået en ny kunstart på Cairos vægge.

Foto: Nils Bjervig

Madpakketur til Sorø 12. maj 2013

Vi besøgte først keramisk skulptør Betty Engholm, som viste rundt i sin smukke have med sine dejlige skulpturer i keramik. Nogle til at sidde eller ligge på, andre bare til øjenslyst og bagefter så vi hendes dejlige hus  med dels hendes egne og dels andres værker... En meget spændende kunstner (på over 80, hvad man ikke kunne tro).

Bagefter besøgte vi maleren Jens Peter Helge Hansen, som boede 300 meter derfra. Og hans billeder - og der var mange - var som altid ikke til at løsrive sig fra: vidunderlige farver, former, fisk, frøer, hjorte, og helt frie former, det var et vidunderligt besøg i JPHH's verden... Så var der Sorø Kunstmuseum - nyligt tilbygget af Lundgaard & Trandberg Arkitekter, meget rost og med rette. Hele facaden er i tegl, meget smukt brændt og med et tag og en mur, som går i eet...Flot. Fin samling og god omvisning, men så var vi også trætte, og var hjemme til tiden, fyldt op af gode oplevelser.