Kunstforedrag

tilføjet den 07. oktober 2019

Kunstforedrag

At lære at se

Kunstforedrag af Lilian Munk Rösing

Sted: Store sal, Hovedbiblioteket i Birkerød Tid: 10. oktober 2019 kl. 19.30
OBS: Bemærk nyt tidspunkt

I foredraget vil Lilian Munk Rösing præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher. Det handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om hvordan Anna A formår at indfange lyset stof- ligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvor- dan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er por- trætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den i hvis værker dens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

Entre kr. 50 ved indgangen. MobilePay 29342

Lilian Munk Rösing er lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken. Hun kommer fra ordenes verden, men har i de senere år været optaget af at “lære at se”, og i den proces har Anna Anchers malerier spillet en afgørende rolle.

 

Lilian Munk Rösing: Anna Anchers Rum, 256 sider, rigt illustreret. Gyldendal 2018

Ved arrangementet kan bogen købes til 250 kr., kontant eller MobilePay

eXTReMe Tracker