Madpakketuren 2017

Birkerød Kunstforening arrangerede en bustur til kunstnerkolonien i Tisvilde søndag 21. maj.

Vi besøgte Lise Warburg - gobelinvæver og datter af kunstmaler Carl Jensen. Lise fortalte levende mange anekdoter fra kunstnermiljøet, og hun viste os rundt i området, hvor mange af husene, vi så, har tilhørt kunstnere.

Vi spiste vores medbragte mad i Lises skønne have.

Eftermiddagen bød på besøg hos keramiker Finn Dam Rasmussen i det nærliggende Haredalen.

Dagen sluttede med kaffe og æblekage i Skipperstuen på Lynæs havn.

Keramikmarked aflyst

Aflysning fra Nordsjællandske Keramikere af keramikmarkedet i Præstegårdshaven den 10. juni 2017 pga. for få tilmeldte deltagere.

Keramikerne beklager.

Generalforsamling torsdag 27. april 2017

GF2017 blev afholdt på Birkerød Gymnasium, og bestyrelsen vil gerne sige tak for en god aften.

Mange medlemmer var tilstede, og der var traditionen tro stor interesse for den indkøbte kunst, som senere var til udlodning.

Foto: Flemming Gorm Madsen

Den indkøbte kunst

Top 5 på GF2017

Blandt alle kunstforeningens indkøbte kunstværker er der nogle der bliver taget først, når medlemmerne har mulighed for at vælge, og de har blik for både nye, etablerede og afdøde kunstnere.

Chancerne for at få trukket sit medlemsnummer er iøvrigt stor, hvis man er nyt medlem: 7 ud af de 30 udlodninger gik til et nyt medlem. Det svarer til at vinderchancen var 23 procent!

1. A. Bredsdorff. 'Sølvgade'.

2. Ulla Bjervig. 'Dame der klør sig'.

3. A. Bredsdorff. 'Gudhjem'.

4. Pricilla Mouritzen. Vase.

5. Niels Borring. ' Spejling #4'.

Kunstnerfokus: Jesper Christiansen

Kunstmaler og professor Jesper Christiansen fortæller om sin kunst.

Onsdag den 19. april kl. 19 i Store Sal, Hovedbiblioteket i Birkerød

Kunstmaler og professor Jesper Christiansen, der bl.a. er kendt for sine udsmykningsopgaver i Københavns Byret, Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, Operaen – og fra DR Ks ”Kunstquiz”, fortæller om sin kunst.

Jesper Christiansen har kaldt sit foredrag: "Maleri, Virginia Woolf og Dante."

Jesper Christiansen siger:

”Foredraget handler om de sidste par udstillinger, jeg har lavet, fra 2012 til 2017, hvor litteratur og musik spiller en væsentlig rolle i mine billeder.

Gentagelsesmotivet i musik (f.eks. i Beethovens Strygekvartetter) bliver direkte overført til gentagelseskompositionsforløb i malerierne, og senere bliver dette tolket ind i tredelinger af Dantes paradis.

Det lyder indviklet, men det er ikke et akademisk foredrag , bl.a. fordi kunstneren undervejs opfører en dans, som underbygger og forklarer en hel del af det komplekse forhold mellem maleri og beskuer.”

Billetter

Medlemmer af Birkerød Kunstforening har gratis adgang. Men det er nødvendigt  for medlemmer at bestille billetter. Det sker ved at sende en e-mail til 1955@birkeroed-kunstforening.dk eller bentespeyer@me.com.

HUSK: Billetter reserveres efter princippet: Først til mølle.

Ikkemedlemmer kan købe billetter (50 kr.) på biblioteket eller på bibliotekets hjemmeside https://rudbib.dk/arrangementer/voksne/kunstnerfokus-jesper-christiansen

Foredraget er arrangeret af Birkerød Kunstforening i samarbejde med Rudersdal Biblioteker