november 2015

tilføjet den 27. november 2015

28. november – 21. december 2015

Markan Christensen 1927 - 2014, billedhugger, grafiker og maler

Markan Christensen blev født i København i 1927, uddannet som (tegne)lærer og debuterede allerede i 1951 som maler på Kunstnernes Efterårsudstilling. I 1965 flyttede han til Birkerød, hvor han boede til sin død. Det var her, og i hans atelier på Langeland, at hans værker blev til.

Som billedhugger har han arbejdet i træ, bemalet træ, beton, stål, cortenstål, aluminium og bronze.

Markan Christensen var medstifter af kunstnersammenslutningen M59, med hvem han har udstillet dels i Den Frie Udstillings bygning og også rundt om i landet over mere end 50 år.

Også Charlottenborgs Efterårsudstilling, Kastrupgaardsamlingen, Sønderjyllands Kunstmuseum og  Galleri Gl. Strand i København, Skovhuset i Værløse, Huset i Asnæs, Ribe Kunstmuseum, Nordens Hus i Tórshavn,og mange udlandske museer og gallerier har haft bud efter ham.

Lokalt har han udstillet flere gange i Birkerød Kunstforenings regi i Birkerød Gl. Præstegård og var en tilbagevendende deltager i Kunstnernes Eget Julemarked på Toftevangsskolen gennem de fleste af julemarkedets mere end 40 år.

Markan Christensen har været formand for Dansk Billedhuggersamfund og har siddet Akademiet og i perioder i Akademirådet og dets jury, i mange legatbestyrelser og fonde, ligesom han i en længere årrække var kunstnerisk konsulent for Birkerød kommune.

I 2010 blev han kåret som årets Rudersdalkunstner.

Det var en meget bredt anerkendt og meget afholdt kunstner, vi mistede med Markans bortgang.

Heldigvis har vi stadig hans værker omkring os i Birkerød. Mest synlig hans store skulpturer på Pengetorvet og på hovedbiblioteket, men også rundt omkring i byen og i private huse, er Markan rigt repræsenteret.

Det er en stor glæde for Birkerød Kunstforening at kunne vise en stor, righoldig udstilling, som tegner et billede af alt det Markan kunne, og som han berigede Birkerød med.

Birkerød gl. Præstegård er åben tirsdag til fredag kl. 14 – 17, lørdag kl. 11 – 15 og søndag kl. 14 – 17. Mandag lukket.

Kunstmarked 15

tilføjet den 17. november 2015

Søndag 29. november 2015 holdt Birkerød Kunstforening Kunstmarked på Toftevangskolen i Birkerød.

Vinderen af konkurrencen vandt et gavekort på 2.000 kroner, og blev fundet da Kunstmarkedet sluttede.

Vinderen, der fik besked med det samme, blev Hanne M. Blom, som havde valgt at bruge pengene hos kunstner Tine Riegels.

Herunder ses de 21 deltagende kunstnere: