juni 2013

Tur til Vestjylland

tilføjet den 12. juni 2013

Medlemmer af Birkerød Kunstforening har været på studietur i Vestjylland. Med udgangspunkt i Skærum Mølle "Folkeuniversitetscentret", hvor vi boede, var vi på Heart i Herning og så, foruden den faste samling, John Kørners imponerende udstilling.

I Holstebro mødte vi "Borgerne fra Holstebro" af Bjørn Nørgaard, "Kvinde på kærre" af Giacometti, eller "Maren o æ voun", som den hedder lokalt. Desuden så vi "St. Jørgen og dragen" af Steen Lykke Madsen. Hans Pauli Olsen har lavet bronceskulpturen "Kirken".

At Holstebro er en messe værd, også når det gælder kunst, kan vi skrive under på.

Hvor har de meget! Og meget godt!

Ung egyptisk litteratur 30.5.2013

tilføjet den 02. juni 2013

Nils Bjervig holdt foredrag på præstegården om ung egyptisk litteratur på baggrund af sit møde med fire unge forfatter/oversættere/forlæggere/debattører under en rejse til landet i 2012.

Tilhørerne fik også en del at vide om den aktuelle situation i landet et år efter 'Det arabiske Forår'.

I halen på 'Det arabiske Forår' er der opstået en ny kunstart på Cairos vægge.