Kunstforedrag

Kunstforedrag

At lære at se

Kunstforedrag af Lilian Munk Rösing

Sted: Store sal, Hovedbiblioteket i Birkerød Tid: 10. oktober 2019 kl. 19.30
OBS: Bemærk nyt tidspunkt

I foredraget vil Lilian Munk Rösing præsentere sin anmelderroste bog om Anna Ancher. Det handler om at få sit eget rum. Og om at “lære at se”. Det handler om farver. Det handler om hvordan Anna A formår at indfange lyset stof- ligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvor- dan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er por- trætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres.

Rösing betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den i hvis værker dens vilde energi i højeste grad blev koncentreret til et malerisk nybrud.

Entre kr. 50 ved indgangen. MobilePay 29342

Lilian Munk Rösing er lektor i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og litteraturkritiker ved dagbladet Politiken. Hun kommer fra ordenes verden, men har i de senere år været optaget af at “lære at se”, og i den proces har Anna Anchers malerier spillet en afgørende rolle.

 

Lilian Munk Rösing: Anna Anchers Rum, 256 sider, rigt illustreret. Gyldendal 2018

Ved arrangementet kan bogen købes til 250 kr., kontant eller MobilePay

Et værksted i byen

De to billedkunstnere Jane Nielsen-Hansen og Lisbet Groth Jensen viser deres forståese af klassisk billedkunst.

Fernisering: lørdag den 5. oktober kl. 13-15.

Udstillingen kan ses til og med den 27. oktober

Siden de to kunstnere i 80’erne blev færdige på Det Kgl. Kunstakademi, har de haft et fælles værksted, og de har derfor kaldt deres udstilling ”Et værksted i byen”. På værkstedet inspirerer de hinanden, når de arbejder med deres kunst – lige fra skitseniveau til de færdige produkter. Begge kunstnerne er inspireret af naturen, som de færdes i dagligt.

Jane Nielsen-Hansen udstiller værker udført med temperateknik – en farveteknik der går tilbage til 1400-tallet, og som, efter en kompliceret fremstillingsprocedure, kan anvendes til både akvareller og oliemalerier. I sine værker arbejder Jane Nielsen-Hansen med runde, abstrakte former i stærkt koloristiske og kontrasterende farver.

Lisbeth Groth-Jensen udstiller grafik og maleri. De grafiske værker er farvetryk, trykt med selvfremstillede farver, inspireret af ture i skov og mose. I naturen befinder sig figurer, der spejler sig i vandet, ofte inspireret af antikkens billedverden.

Åbningstider i Birkerød Gl. Præstegård. Sommer og vinter ...

 

Onsdag til fredag: kl. 14.00 - 17.00
Lørdag: kl. 11.00 - 15.00
Søndag: kl. 14.00 - 17.00

Mandag og tirsdag lukket

Adresse: Birkerød Kunstforening, Stationsvej 32, 3460 Birkerød

 

eXTReMe Tracker